Kurv 0


Simpel bryggeguide - Kaffetragt


Sara Brix
Kaffe-ekspert hos DinLuksus

Udgivet:

Der findes intet bedre end smagen af god gammeldags hjemmebrygget kaffe. Det er heldigvis super simpelt at brygge kaffe på en kaffetragt, følg vores simple guide og nyd en lækker hjemmebrygget kaffe. 

Første trin: Valg af gode kaffebønner 

Udvælgelsen af kaffebønner er det afgørende for en smagsfuld kaffe. Vælg nogle kaffebønner som er friskristede og af høj kvalitet. Du kan eksperimentere med forskellige ristninger og oprindelses lande for at finde din fortrukne smag. 

Andet trin: Dosering af vand og kaffe

Dosering af vand og kaffe kan varierer ud fra personlige præferencer. En overordnet guide ville være en ratio på cirka 1:16, altså 1 del kaffe til 16 dele vand f.eks. 500ml vand til omkring 30g kaffe. Doseringen kan altid justeres og tilpasses ens egne præferencer. 

Tredje trin: Kværn dine bønner

Når det kommer til at kværne sine kaffebønner anbefaledes det at kværne bønnerne lige inden brygning for at bevarer ultimativ friskhed og smag. Kaffekværnen indstilles til en medium-grov eller medium-fint indstilling, afhængigt af din præference. Ønsker du en stærkere kaffe kværnes bønnerne finere, ønsker du en mildere smag kværnes den grovere. 


Fjerde trin: Brygningen

Nu kommer den spændende del, nemlig selve brygningen. Temperturen på vandet kan være afgørende for brygning, temperaturen skal helst være imellem 92-96 grader. Har du ikke mulighed for at afmåle temperaturen kan du blot lade vandet står i 2 minutter efter det har kogt. 

Start med at komme den kværnede kaffe i filteret som er placeret i tragten. Nu kan du påbegynde brygningen, start med at hælde en lille smule af vandet over alt kaffe, og lad det blomstre i cirka 30 sekunder. Under blomstringen sikres det at alt kaffen er frugtet og brygges ensartet.

Efter blomstringen forsættes hældningen langsomt i cirkulærer bevægelser, der starter i midten og bevæger sig udad. Husk ikke at oversvømme kaffen og juster hældeteknikken for at opnå den ønskede bryggetid.

Femte trin: Nyd din hjemmebryggede kaffe!

Efter alt vandet er gennemløbet fjernes kaffetragten og din friskbryggede kaffe er klar! hæld kaffen op og nyd den friske og lækre smag af en god kop kaffe. Med denne guide og lidt øvelse vil du kunne brygge en lækker kop kaffe hver gang!


Del denne tråd← Ældre post


Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar

Bemærk at kommentarer bliver gennemlæst før de postes

Sale

Unavailable

Sold Out