Kaffebønner
Køb hele kaffebønner online og spar helt op til 38% - så er du sikker på at få de absolut bedste kaffebønner! Vores bønner leveres friskristede fra vores familieejede kafferisteri i Mørkøv, så du er garanteret hele kaffebønner der er højst 1 måned fra ristedato. Vælg mellem friskristet 100% arabica eller nogle af vores egen produceret kaffeblends. Se også hele vores udvalg af god kaffe. Få svar på dine spørgsmål om kaffebønner i FAQ'en nederst på siden.
Hele kaffebønner direkte fra risteriet
Køb friskristede hele kaffebønner hjemme fra sofaen. Kaffen kommer direkte fra vores risteri og sendes hjem til dig. Vores hele kaffebønner er altid friskristede og af den absolut højeste kvalitet. Vi prioriterer naturlige og bæredygtige kaffebønner, og vi benytter derfor Rainforest Alliance certificeret kaffe i alle de varianter, hvor det er muligt. For ekstra god og naturlig smag, kan du med fordel vælge vores økologiske kaffebønner. Vi anvender aldrig tilsætningsstoffer, og alt du kan smage af undertoner stammer derfor fra kaffens helt egen naturlige aroma.
Køb kaffebønner online og spar penge
Når du køber kaffebønner online, så har du allerede dine friskristede kaffebønner i morgen eller i overmorgen. Alt vores kaffe er helt friskristet - også når du bestiller online. Vi pakker og sender samme dag som du bestiller, hvis du bare du laver din bestilling før kl. 13. Vi sender alle vores pakker med Track & Trace, så du hele tiden kan følge din levering. Såfremt at du køber kaffe for over 499 kr, så betaler vi endda fragten!
Når du bestiller hele kaffebønner online hos DinLuksus, så får du endda prisgaranti på dine friskristede kaffebønner. Det tør vi gøre, fordi vi ved at vores kaffebønner har yderst konkurrencedygtige priser. Helt konkret så betyder det, at hvis du finder friskristede kaffebønner af samme sort og rangering fra et andet dansk kafferisteri, så matcher vi prisen hvis de er billigere end os. Vores prisgaranti gælder dog ikke på tilbudskampagner, hvor du i forvejen kan spare en del penge med vores tilbud på kaffebønner. Dermed er du sikker på at spare penge, når du køber dine kaffebønner online hos os!
De bedste kaffebønner er dem du henter selv
Når du selv henter dine kaffebønner, så er du sikker på at få kaffebønner som er så friske som overhovedet muligt. Du har mulighed for at afhente hele kaffebønner og formalet kaffe i vores kafferisteri i Mørkøv på Sjælland.
Afhent kaffebønner i Mørkøv på Sjælland
Hvis du bor på Sjælland, så er du meget velkommen til at afhente friskristede kaffebønner fra vores kafferisteri i Mørkøv. Kafferisteriet ligger på Nørreled 10, 4440 Mørkøv. Herfra kan du købe de samme hele kaffebønner og den formalede kaffe, som du kan se på vores webshop. Vi pakker også gerne direkte fra kaffetønden og i en kaffepose for dig. I vores kaffeshop har du mulighed for at se hvordan bønnerne ser ud, fornemme duften, samt få en rigtig god kaffesnak, så vi sammen kan finde den helt rigtige kaffe til dig.
Vi er altid klar på god rådgivning og vi har et indgående kendskab til samtlige kaffevarianter, så kig meget gerne forbi. Vi har åbent alle dage fra kl. 9-15, dog er der enkelte undtagelser, hvor vi kan være ude til kundearrangementer. Hvis du vil være sikker på at der er en kaffekyndig i shoppen når du ankommer, så giv os meget gerne et kald på telefon 31192644 inden du tager afsted.
Friskristede kaffebønner smager bare bedre
Når du køber hele kaffebønner, så bevares en større del af kaffens smag og aroma. Når du køber kaffebønner af den bedste slags - som vores kaffebønner naturligvis er - så er det idéelt at sørge for, at male bønnerne lige inden du skal brygge din kaffe. Når du venter med at male kaffebønnerne til lige inden brug, så bevares mest muligt af den aromatiske smag, og du sikrer samtidig en større fyldighed i din kaffe.
Mange af de hele kaffebønner som vi forhandler, de har skønne undertoner af fx chokolade, nødder, karamel og abrikos. Disse aromaer og smagsnoter har nemmere ved at komme til udtryk, når kaffen er helt frisk og nymalet. Hvis du ønsker at få den bedst mulige smag fra dine kaffebønner, så er det helt klart bedst hvis du selv maler kaffen. Dog skal du være opmærksom på, hvordan du maler kaffen i forhold til hvilken bryggemetode du benytter. Herunder kan du se, hvordan du maler dine hele kaffebønner optimalt.
Har du brug for hjælp til at vælge kaffebønner?
Eller har du spørgsmål til vores kaffe? Så er du altid meget velkommen til at sende os en mail på info@dinluksus.dk eller give os et ring på 31192644, så skal vi nok gøre vores absolut bedste for at hjælpe dig videre. Vi ser frem til at hilse på dig!
Du kan også finde svar på en lang række af de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ om kaffebønner herunder.
Ofte stillede spørgsmål om kaffebønner
Det korte svar: smagen er meget bedre!
Hele kaffebønner giver dig en større og bedre kaffeoplevelse og er desuden en yderst vigtig del af processen i at brygge en god kop kaffe, så hvorfor gå på kompromis?
De hele kaffebønner bevarer den fyldige smag og aroma bedre end formalet kaffe og vi anbefaler, at male bønnerne lige inden brug, så du opnår det bedste og mest smagfulde resultat. Når kaffen males, mister bønnerne lidt af deres smag og aroma og jo længere tid der går, des mere mister de og det går hen og bliver en kedelig og flad fornøjelse, når du sætter koppen til munden.
Udover at opnå bedre smag og aroma i den færdigbryggede kaffe, er det også en fornøjelse at male kaffebønnerne selv. Der spredes nemlig en skøn kaffearoma i køkkenet, idet du åbner posen, hælder bønnerne i kværnen og begynder at male kaffen og det er med til at vække sanserne, så glæden ved en skøn kop kaffe bliver endnu større.
Historisk set stammer kaffebønnen fra Kaffa-provinsen i Etiopien, hvor man i tidernes morgen tyggede bønnen, i stedet for at brygge kaffe, som vi kender det i dag. Senere spredte kaffen sig til Egypten og blev for første gang ristet og malet i den arabiske republik Yemen i 1500-tallet. Kaffen blev kaldt Arabica. Kaffebønnen blev senere smuglet ud af Yemen af hollænderne og siden da tog det fart med at anlægge kaffeplantager rundt om i verden.
I dag er de 10 største producenter af kaffebønner:
- Brasilien
- Vietnam
- Indonesien
- Colombia
- Honduras
- Etiopien
- Peru
- Indien
- Guatemala
- Uganda
Kaffens oprindelse og producentland spiller en stor rolle i kaffebønnens smag og aroma, ligesom ristningsgraden.
Der findes over 60 forskellige kaffesorter i verden, men de mest populære og bedste er Arabica og Robusta.
Arabica kaffebønner
Den mest populære kaffebønne i Danmark er Arabica kaffebønnen, da den anses for at have den højeste kvalitet og den bedste smag og aroma.
Det er krævende at producere Arabica kaffebønner, da træet er meget følsomt for bl.a. sygdomme og insekter, men kræver også en smule skygge og kan derfor ikke stå direkte i solen. Selvom denne kaffebønne er svær at producere, udgør Arabica alligevel ca. 75% af den samlede kaffeproduktion på verdensplan. Da Arabica er sværere at producere, er den oftest også i en højere prisklasse end Robusta kaffebønnen.
Arabica stammer oprindeligt fra Etiopien, hvor den stadig dyrkes, mens den i dag også stor dyrkes i bl.a. Guatemala, Nicaragua, Honduras, Indonesien, Brasilien og Colombia M.fl.
Smagen kan variere fra sød og blød til en lidt skarpere smag og har ofte noter af sukker, frugt og bær. Kaffebønnen er ikke så bitter i smagen og har en god og høj syrlighed.
Robusta kaffebønner
Robusta kaffebønnen dyrkes primært i Asien og Afrika og udgør ca. 25% af den samlede kaffeproduktion på verdensplan.
Træet er mere modstandsdygtigt, modsat Arabica, og bliver ikke påvirket af sygdomme og insekter på samme måde og er derfor lettere at producere.
Robusta kaffebønnerne har omtrent dobbelt så højt indhold af koffein kontra Arabica, men begge bønner bliver ofte brugt sammen, da de komplimenterer hinanden smagsmæssigt.
Robusta kaffebønner bruges ofte til instant kaffe og til espresso. Smagen er mere besk, stærk og kraftig i forhold til Arabica og har noter af gran og peanut i eftersmagen. Kaffebønnen har en lav frugtsyre.
Man skelner primært mellem tre forskellige ristningsgrader af kaffebønner; lys-, mellem- og mørkristet. Kaffebønnens smagsstoffer og aroma er bundet i olie inde i bønnen og det er denne olie, der frigives ved ristning. Ristningsgraden bestemmer hvor meget olie der frigives og hvilken smag der udvikles i kaffebønnen. Hvis du har mod på det, så kan du med fordel vælge grønne kaffebønner og riste kaffen selv.
Lysristede kaffebønner
Lysristet kaffe ristes indtil kaffebønnerne når en temperatur mellem 180-205°C. Bønnerne får en lysebrun farve og en tør overflade, mens det meste af den naturlige smag bevares, i modsætning til en mørk ristning. Den lyse ristningsgrad bevarer samtidig også størstedelen af koffeinindholdet.
De lysristede kaffebønner har et højt syreindhold og dermed også en let syrlig smag. Denne ristningsgrad egner sig godt til kaffe brygget i stempelkande.
Mellemristede kaffebønner
Mellemristet kaffe ristes indtil kaffebønnerne når en temperatur mellem 210-220°C. De mellemristede kaffebønner får en brun farve og mister en smule af deres syrlighed og får i stedet en let sødlig smag, da sukkeret i bønnerne bliver karamelliseret en smule. En mellemristning bevarer i mindre grad kaffens naturlige smag og aroma, men har stadig en fin fylde. Denne ristningsgrad egner sig godt til både kaffemaskine og stempelkande. Hvis du ønsker en lidt kraftigere mellemristning, så bør du vælge espressobønner.
Mørkristede kaffebønner
Mørkristet kaffe ristes indtil kaffebønnerne når en temperatur mellem 225-230°C. De mørkristede kaffebønner får en flot mørkebrun farve og en let olieret overflade. Smagen får en større fylde, da både smag og aroma påvirkes af den lange ristnings tid. Næsten al sukker i kaffebønnen er karamelliseret og syren forsvinder, men erstattes derimod med en bitter og sød eftersmag, ofte med et hint af chokolade. Denne ristningsgrad egner sig godt til espressomaskiner.
Formalingsgraderne kan deles op i følgende kategorier, men husk at du selv kan eksperimentere, så du får den smag du synes er mest lækker.
Grov malingsgrad
Denne malingsgrad er den der giver de største partikler - nogenlunde på størrelse med krummerne i en pose rasp. Dette er den optimale malingsgrad, når du vil brygge kaffe på en stempelkande. For at få mest mulig smag ud af kaffen, skal du lade kaffen trække i vandet lidt længere tid end ved andre bryggemetoder.
Medium malingsgrad
Denne malingsgrad giver partikler på størrelse med sukker og er den mest almindelige malingsgrad, når vi taler formalet kaffe. Det er generelt denne malingsgrad som den formalede kaffe fra supermarkederne har. Denne malingsgrad er bedst til vakuum-bryggere, pour over-kaffe og elektriske dryp-kaffemaskiner. Vandet bør være i kontakt med kaffen i få sekunder.
Da dette er den “gyldne middelvej” inden for malingsgraderne, er det også den mest anvendelige.
Fin malingsgrad
Denne malingsgrad anvendes primært til espresso. Den er perfekt til espressomaskiner og mokkabryggere. Her er malingsgraden så fin, at kaffen ikke kan bruges i stempelkander, da partiklerne vil trænge igennem filteret. Den kan dog godt anvendes i kaffemaskiner, hvor den vil levere en ekstra kraftig kaffe, sammenlignet med en medium malingsgrad.
Hvor mange gram kaffebønner du skal bruge, afhænger meget af kaffebønnen samt hvordan kaffen brygges. En måleske indeholder som regel 7 gram, og som tommelfingerregel skal du bruge:
- Ca. 7 gram pr. kop til filterkaffe
- Ca. 7-8 gram pr. kop til stempelkande
- Ca. 9-11 gram pr. kop til espresso
Når du køber dine kaffebønner hos DinLuksus kan du altid se den anbefalede mængde kaffebønner ud fra hver type kaffe. Dette gør doseringen let og du opnår det bedste og mest smagfulde resultat i hver kop.
Dine kaffebønner har det bedst, når de opbevares køligt og tørt og væk fra alle lys- og varmekilder. Du skal dog undgå at opbevare kaffebønnerne i hverken fryser eller køleskab, da du kan risikere, at der kommer fugt i beholderen, hvilket kan resultere i at smagen forsvinder hurtigere.
Du kan med fordel opbevare dine kaffebønner i en lufttæt dåse eller beholder i et køligt skab eller skuffe, for at holde på smagen længst muligt.
De fleste forseglede kaffebønner holder sig friske 24 måneder jvf. fødevarestyrelsen. Vi anbefaler bedst før 6 måneder, så dette fremgår altid på vores produkter, så du ikke er i tvivl.
Det kan være svært at se, om kaffebønner er blevet for gamle. Hvis der er kommet fugt i bønnerne, kan dette let ses og der dannes grobund for skimmelsvamp. Derfor anbefaler vi at opbevare kaffebønnerne korrekt i en lufttæt beholder på et tørt og mørkt sted.
Vores hele kaffebønner leveres direkte fra vores familieejede kafferisteri i Mørkøv på Sjælland og du er derfor altid garanteret hele kaffebønner, der højst er en måned fra ristedatoen.
Kaffe bliver dog sjældent decideret dårlig og kan ofte stadig bruges, selvom datoen er overskredet. Smagen formindskes jo længere tid der går, så du kan derfor opleve, at kaffebønnerne ikke er lige så fulde af smag og aroma, hvis datoen er overskredet.
Den bedste kaffeoplevelse opnås altid ved friskristede kaffebønner!