Hvordan ristes kaffen?
Processen hvori man rister kaffen, er den proces der er med til at fremhæve smage og aromaer i kaffen. Kaffen Hos Dinluksus ristes ud fra vores egne udviklet risteprofiler, fra risteriet i Mørkøv, som er nærligget Holbæk. Alt foregår efter slowroast princippet og vi er aldrig under 22. min. om at riste et batch. På denne måde mener vi kaffen får tid til at udvikle sine særegne smagsnuancer og det fortjener kaffen, når vi rister så høj kvalitet.
Der er fire riste intensiteter som vi rister indenfor:
1. Lysristet - Disse bønner har en lysere farve og bevare flere af de oprindelige smagsnoter fra kaffebønnen. Smagen er frugtrig, blomsteragtig og syrlig.
2. Mellemristet - En klassisk ristningsgrad, med fuld smæk på noterne. Denne intensitet balancere mellem kaffen oprindelige noter og og de ristede smagsnoter. Smagen varierer mellem let syrlighed samt nøddeagtige og karamellignede noter.
3. Espresso - Denne form for rist er en mørkristning af kaffebønnerne, her har bønnerne en dyb brun farve. Denne ristning giver kaffen en mere kraftig smag, hvor frugtsyren er lavere og smagen bliver dominerer af krydrede og chokoladeagtige noter.
4. Mørkristet - Dette er en meget mørk ristning, som giver kaffen intensitet og dybde. Kaffen for meget fylde og bitterhed, stort set ingen frugtsyre.