Levering 1-2 dage
Bestil før kl. 13 i hverdagene

Fragt 29 kr.
Gratis fragt over 379kr.

+10.000 Loyale kunder
⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot


Filterkaffe

Filterkaffe smager bare bedst, når kaffen er friskristet! Her på siden finder du hele vores udvalg af kvalitetskaffe - alt sammen formalet i den helt rette kornstørrelse til filterkaffe. Selv om kaffen smager skønt på en automatisk kaffebrygger, så anbefaler vi at du brygger kaffen med "pour-over" metoden, således at du får absolut flest aromastoffer med i din friskbryggede filterkaffe. Du kan også se alle vores mange typer kaffe her.




Friskmalet lækker filterkaffe

... med den dejligste aroma og bedste smag! Alt kaffe i denne kategori er allerede formalet til filterkaffe, så det passer direkte ned i din kaffemaskine, eller pour over kande. Denne form for ren kaffe er virkelig populær i Danmark og hvor den traditionelle kaffemaskine falder i popularitet, så er det atter blevet populært, at benytte filter og tragt, som man faktisk gjorde før kaffemaskinen kom. Nu kaldes denne for for kaffebrygning for “pour over”, hvilket giver den absolut bedste filterkaffe.

Hvad kendetegner en god filterkaffe?

Filterkaffe er stadig danskernes foretrukne valg, når det kommer til kaffe. Ifølge Dansk Kaffeinformation, så foretrækker hele 52% af danskerne filter kaffe. Resten af fordelingen er som følger (tal både afrundet og nedrundet):

 

 

For os er en god filterkaffe, den rene smag af kaffe. Her er ingen grums i kaffen og du får en ren kop kaffe. Samtidig kan du komme rigtig langt med en relativt billig maskine. Så længe den holder temperaturen på vandet, hvilket er noget af det vigtigste, så kan du brygge god kaffe hver gang.

Samtidig er filterkaffe en mere syremild form for kaffe, end fx stempelkaffe, hvor kaffen ofte har længere kontakt med vandet og derfor trækker mere syre ud af kaffen.

Filterkaffe i maskine

Filterkaffemaskinen er en populær maskine i mange danske hjem. Modsat en espressomaskine, så trækkes der ikke lige så mange smagsstoffer fra kaffebønnen, når der brygges i en filterkaffemaskine. Der vil dog være mindre syre og smagen er naturligvis stadig helt i top.

Sådan får du mest ud af din filterkaffemaskine:

 

Filterkaffe ved pour over metoden

Pour over metoden tager lidt længere tid end ved brygning i maskine, til gengæld giver denne metode en skøn aroma, der fylder hele køkkenet.

Sådan brygger du filterkaffe ved pour over:

  1. Kog vandet.
  2. Skyl filtret med varmt vand og hæld vandet ud.
  3. Hæld kaffe i filtret.
  4. Lad kaffen bloome: hæld lidt vand over kaffen, så den vædes en smule. Lad det bloome i ca. 30 sekunder og rør undervejs. Kaffen vil udlede CO2 og vil “hæve” sig lidt.
  5. Tilføj lidt mere vand og lad det trække ca. 1 minut.
  6. Tilføj det sidste vand og lad kaffen trække. Selve brygningen af filterkaffen bør ikke tage længere end 2,5 - 3 minutter.
  7. Lad filterkaffen køle lidt af, så du oplever alle smagsnoterne.

 

Valg af kaffebønner til filterkaffe

Der er mange ting der afgør kaffens smag og en af de største spillere er selvfølgelig kaffebønnen. Du kan ikke brygge god kaffe, ved at købe en af de billigste kaffebønner fra supermarkedet, sådan er det bare. Kaffe er et organisk produkt, på samme måde som frugt også er det. Derfor er der bare nogle steder i verden, der er bedre egnet til kaffedyrkning. Det er både klima og jordbund samt kaffesort, der er med til at definere smagen. Vi slowroaster alt vores kaffe i vores eget microristeri og ønsker kun at have med de bedste kaffebønner i verden at gøre. Derfor er alt vores kaffe, også de "billige", det som kaldes speciality kaffer, altså kaffer der har opnået en karakter på en skala mellem 60-100. Her ligger de fleste af vores kaffer på ca. 80-90, hvor den gennemsnitlige supermarkeds skaffe ligger på ca. 50 - den forskel kan altså smages.

Samtidig giver vi os god tid i ristningen. Vi rister ca. 7-8 min. længere pr. ristning, end det gennemsnitlige kafferisteri gør. Dette kaldes slow roast og du kender det måske fra sous-vide metoden i madlavning. Princippet er lidt det samme. Vi lader kaffens aroma udvikle sig over en længere periode og ved svagere temperatur, så aromastofferne får mulighed for at udvikle sig på bedst mulig måde.

Husk, at den bedste kaffe til filterkaffe er den du selv bedst kan lide. Al kaffe smager forskelligt og smag er en individuel ting. Derfor anbefaler vi altid at du prøver dig frem med forskellige kaffebønner til filterkaffe.

Formalingsgrad til filterkaffe

Alle de kaffeposer, hvor titlen hedder "formalet filterkaffe" er malet på forhånd og derfor direkte klar til din kaffemaskine. Hvis du allerede har en kaffekværn og derfor ønsker at købe hele kaffebønner i stedet, kan du klikke her og se udvalget. Det er heldigvis let at finde kaffebønner til filterkaffe, når du selv maler dem. Det er nemlig bare et spørgsmål om hvad du bedst kan lide. Når du har klikket dine yndlings bønner hjem, skal du have malet dem i din kaffekværn og det er vigtigt, at de har den rette formalingsgrad, for at du opnår den bedste filterkaffe.

Har du derimod ikke en kaffemølle eller kaffekværn derhjemme? Måske har du du bare hverken tiden eller overskuddet til at skulle male hele kaffebønner hver gang, du har lyst til en god filterkaffe? Det er netop derfor at DinLuksus tilbyder filterkaffe, der allerede er malet i den helt rigtige kornstørrelse, så du er sikret den bedste kop hver eneste gang. Det er nemt og hurtigt at kunne brygge din yndlings kaffe, uden at skulle i gang med flere maskiner ad gangen. Det eneste du skal gøre er at dosere filterkaffen og herefter brygge den på din foretrukne måde, fx ved maskine eller pour over.

Filterkaffe dosering

Det kan være svært at dosere kaffen rigtigt, især hvis du prøver en helt ny variant. Derfor har vi gjort det let.

Alle vores kaffevarianter har en udførlig beskrivelse under deres respektive side. Her kan du læse om filterkaffens aroma, smag og noter samt historie, men også den anbefalede dosering af netop denne kaffe.

Der bruges ofte omkring 7 gram kaffe pr. kop, når der er tale om filterkaffe. Anbefales der en anden filterkaffe dosering, er denne altid angivet på siden.
Doseringen er nævnt pr. kop, hvilket gør det let at udregne, hvis der skal brygges en kande. På denne måde er du sikret den rette styrke i filterkaffen samt den helt rigtige smag, så du får mest ud af hver enkelte kop.

Sale

Unavailable

Sold Out