Kurv 0


Hvad er koffein i kaffe?


Sara Brix
Kaffe-ekspert hos DinLuksus

Udgivet:

Hvad er koffein?

Koffein er et organisk stof der findes i en række drikkevarer, såsom kaffe, cola og diverse energidrikke. Koffein fremkommer naturligt fra forskellige planter f.eks. kaffetræer, te-buske osv. Koffein fungerer som en stimulat i nervesystemet, her påvirker det hjernen og kroppen, bland andet ved at øge vågenhed og fokus. 

Koffein i kaffe

Når det kommer til kaffe, dannes koffeinen naturligt som en del af kaffebønnernes biokemiske udvikling. Koffein dannes inde i kaffebærret i en del af bønnernes modningsproces. Koffein er som planternes naturlige forsvar, stoffet beskytter med skadedyr og insekter. Når kaffebønnerne så er høstet, tørret og ristet forbliver koffeinen i bønnerne, og giver den opkvikkende effekt, som mange forbinder med kaffe.

Hvad er koffeinfri kaffe? 

Koffeinfri kaffe er kaffe hvor størstedelen af koffeinen i bønnerne er fjernet, hvilket resulterer i en kaffedrik med næsten ingen koffein. Koffeinfri kaffe indeholder meget små mængder af koffein, da det er umuligt af fjerne stoffet totalt, men selvom koffeinfri kaffe stadig indeholder små mængder, er niveauet typisk merkant lavere end i almindelig kaffe.

Der findes forskellige metoder til at udvinde koffeinen fra kaffebønner. Nogle af disse processer kan være kemiske metoder, vandbaseret eller CO2-baseret dekoffeinering, her bliver koffeinen fjernet inden bønnerne ristet og brygges. Koffeinfri kaffe er populært blandt dem, der ønsker at nyde smagen og aromaen af kaffe, men ikke ønsker de stimulerende virkninger af koffein. 


Del denne tråd← Ældre post

Sale

Unavailable

Sold Out