Kurv 0


Hvad er anaerobisk fermentering?


Sara Brix
Kaffe-ekspert hos DinLuksus

Udgivet:

Anaerobisk fermentering repræsenterer en fascinerende og kompleks fermenteringsproces, der har taget kaffeverden med storm. Det er mere end bare en tilfældig tilgang til kaffeproduktion, det er en nyskabende tilgang, hvor man med omhu og præcision ændre på fermenteringsbetingelserne for at skabe unikke smagsindtryk for sanserne. 

Det der gør denne proces særlig er forholdene hvorunder fermenteringen er foregået, forskellige faktorer såsom fermenteringstid, temperatur, fugtighed, fermenteringsbeholdere og kaffesortens egne egenskaber, kan alle have en indflydelse på skabelsen af kaffen. Faktorer som fermenteringstid spiller en rolle i at forme kaffens endelige karakter. Ved at ændre på fermenteringstiden kan man tilføre forskellige nuancer af intensitet eller mildhed til kaffen. 

Temperatuen under fermentering er en anden nøglefaktor, der kan varieres for at opnå nye dybder af smag. Balancen mellem varme og kulde er afgørende for at skabe nye smagsprofiler. Det samme gælder fugtigheden som omgiver bønnerne, variations af dette er med til at skabe sødmefulde mere eller mindre aromaer til kaffen. 

For ikke at glemme det essentielle for en veludviklet smagsnuance, nemlig kaffebønnen i selv selv. Kaffesortens egne egenskaber har også en indflydelse på processen. Hver sort bringer sin unikke og udfordrende karakter, og ved at forstå disse forskelle kan der justeres på fermenteringsprocessen for at fremhæve netop sortens egne varierende smagsnoter. 

Det er det magiske ved anaerob fermentering. Det er en rejse af kreativitet, nysgerrighed og ikke mindst opfindsomhed, der i hver sin proces skaber noget unikt. Oplev en enestående smagsrejse med Dinluksus anaerobisk fermentrede kaffe fra Myanmar. Med denne kaffe åbnes en verden af smag og aroma, med dybe noter af mandarin og karamel, samt en unik frugtrig smag, som kun kan frembringes under anaerobisk fermentering. 


Del denne trådNyere post →

Sale

Unavailable

Sold Out