Kurv 0


Opskrift på lækker chokoladekage med kaffemousse!


Sara Brix
Kaffe-ekspert hos DinLuksus

Udgivet:

Mangler du den perfekte kage og er du som mange andre rigtig glad for kaffe? Der findes intet bedre en kombinationen af chokolade og kaffe. Herunder finder du en opskriften på en lækker chokoladekage med en skøn kaffemousse!

Opskrift på Chokoladekage med kaffemousse

Opskriften på denne fantastiske kage består af to dele, selve chokoladekagen og så kaffemoussen. Chokoladekagen kan laves efter egen præference, også en færdiglavet pulverblanding. Har du derimod mod på at lave din egen chokoladekage her vi her en simpel opskrift:

Chokoladekage - det skal du bruge:

  • 130 g. Hvedemel
  • 50 g. Kakaopulver
  • 200 g. Sukker
  • 2 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Natron
  • 100 g. Smeltet smør
  • 1 æg
  • 2,5 dl. Kærnemælk

 Fremgangsmåde: 

  1. Afmål alle dine tørre ingredienser og kom det sammen i en skål.
  2. Bland nu alle de våde ingredienser sammen med de tørre, sørg for at dejen er glat og fri fra klumper.
  3. Kom nu din dej op i din form/fad (kagen kan bages i de enten et fad eller en springform)
  4. Bag nu kagen på 180 grader alm. ovn i cirka 25-35 minutter, tjek undervejs til kagen (brug en tandstik eller gaffel til at stikke i midten af kagen, for at tjekke om den er færdigbagt)
  5. Når kagen er færdigbagt tages den ud og stilles til afkøling inden moussen kommes ovenpå.

Tip: Undgå at kagen bliver tør ved at pensle den med en lille smule kaffe efter afkøling.

Kaffemousse - det skal du bruge:

  • 100 g. Hakket mørk chokolade
  • 1,8 dl. Piskefløde
  • 50 g. Sukker
  • 3 Æggeblommer 
  • 4 tsk. kaffe (espresso)

Fremgangsmåde: 

  1. Start med at smelt din chokolade over et vandbad og pisk din flødeskum let.
  2. Derefter piskes æg og sukker sammen til en skummende masse, heri tilsættes kaffen og chokoladen vendes i.
  3. den let piskede flødeskum vendes nu forsigtig sammen med de øvrige ingredienser.
  4. Moussen spredes i et jævnt lag henover chokoladekagen og sættes i fryseren i mindst 2 timer, eller til moussen er sat.
  5. Når moussen er sat er kagen klar til servering, du kan eventuelt pynte kage, måske med et overtræk eller hakket chokolade.

Del denne tråd



← Ældre post


Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar

Bemærk at kommentarer bliver gennemlæst før de postes

Sale

Unavailable

Sold Out