Modtag pakken imorgen
- Bestil inden kl. 15 på hverdage

Vi giver gratis fragt
- Når du køber for over 499 kr,-

1700+ tilfredse kunder
- Siden år 2017

Tlf: 31 19 26 44
Info@dinluksus.dk

Kopi Luwak kaffe



Verdens dyreste kaffe

Har du altid gået rundt og tænkt over "hvordan smager verdens dyreste kaffe, Kopi Luwak, og hvor kan man købe den"?

Nu er der håb forude, for det er muligt for dig, at købe verdens dyreste og mest autentiske kaffe i Danmark. Vi er nemlig eneste kaffeshop med den eksklusive certificering Rainforest Alliance Certificering der garanterer, at kaffen kommer fra frie luwakker i junglen. 


Hvad er Kopi Luwak?

Den mest eksklusive kaffe i verden hedder Kopi Luwak og den findes i sagens natur i mange varianter. Kopi betyder kaffe på Indonesisk og luwak er dyret der spiser bærene og efterfølgende lader det passere igennem fordøjelsessystemet, til det sidst i processen opsamles af vores farmer. Vores variant er den mest luksuriøse, idet det er vilde luwakker eller Civet dyr. På latin hedder dyrene (Paradoxurus hermaphroditus) og er et desmer lignende dyr. 

Verdens dyreste kaffe med god grund

Grunden til at kaffen er så eksklusiv, er at luwakken er altid vælger de bedste kaffebønner fra plantagen eller regnskoven. Lianto har indrettet hele sin plantage, så der er ideele forhold for luwak dyrene. På den måde har han samlet et lille økorige, hvor dyrene gerne vil være, da de oftest kan være der uforstyrret og samtidig smage nogle skønne kaffebær fra Liantos plantage.

Selv ikke de bedste kaffeplukkere kan hamle op med dyret, hvis primære spise er kaffebønner og har en fortræffelig smag for de bedste og mest modne kaffebønner. Derfor kan du være helt sikker på, at har en luwak været forbi din plantage, så har den spist de allerbedste kaffebær og derfor er der kun det næstbedste tilbage. Dyret laver trods alt ikke meget andet i løbet af dagen, end at lede efter de bedste bær. Derfor er det også en stabil leverance af store flotte kaffebær, som vi får tilsendt. 

Når kaffebærrene har passeret dyrets fordøjelsessystem, så samler vores Indonesiske farmer Lianto kaffebønnerne op og efterlader nogle få bønner på stedet. På den måde vender luwakkerne tilbage til samme sted hvergang.

Det er en langvarig process at indsamle, og der produceres derfor kun omkring 500 kg af verdens dyreste kaffe pr. år. Derudover er der et halvt år, hvor der ikke bliver indsamlet Kopi Luwak kaffe, da luwak dyrene hellere vil spise papaya, bananer mm. 

Fordi kaffebønnernes tilblivelse er igennem en luwak, så renses kaffebønnerne så grundigt, at de faktisk fremstår langt mere hygiejnisk end normale kaffebønner. 

Kopi Luwak kaffen smager skønt og er kendt for den milde og fyldige smag med kraftige undertoner af både karamel og chokolade. Dyrets mavesyre har også været med til at fjerne en stor del af syren i kaffebønnerne, samt en del af koffeinindholder også. Kaffen har denne skønne, fede og cremet kop, som smager helt fantastisk. Derfor kan selv personer der normalt ikke drikker kaffe - drikke Kopi Luwak.

Mange af de store hotelkæder har også fået øjnene op for Kopi Luwak og tager op til 250 kr. pr. kop for at servere denne lækre kaffedelikatesse. 
Nedenfor viser vores lokale Indonesiske farmer Lianto, hvordan Kopi Luwak kaffebønner bliver indsamlet og efterfølgende opstartsfasen af rensningen.

Familiens primære indtægtskilde er Kopi Luwak kaffe og Lianto må kæmpe for at holde hans plantage fri for ubudne gæster, som ønsker at indsamle den vilde og meget eksklusive kaffebønne fra de vilde luwakker. De fleste Kopi Luwak plantager er desværre med Luwakker i bur, men heldigvis ikke Liantos kaffeplantage, der er certificeret som wild luwak plantage og hvor kaffen stammer udelukkende fra vilde luwakker. 

 

Dinluksus har Nordens største udvalg af 100 % ægte originalt Kopi Luwak, med Rainforest Alliance Certificat, som den eneste i Norden. Dette er din garanti, for at det er fra fritlevende luwakker. 
 

Kendt fra filmen The Bucket List

Som er en amerikansk film fra 2007 med Jack Nicholson og Morgan Freeman. Filmen handler om to uhelbredeligt syge mænd, som har nogle ting på deres ønskeliste (bucket list), som de gerne vil nå inden de dør. En af tingene er at drikke Kopi Luwak kaffe. Kaffen synes de smager så skønt, så siden der er flere blevet inspireret og har fået øjnene op for denne skønne delikatesse.

  

Sådan brygger du Kopi Luwak Kaffe

Med luwak kaffe, der gælder de samme regler som med de fleste andre kaffetyper. Dog er den ikke velegnet til espresso kaffe, da vi ikke synes smagen trænger nok igennem der og derfor rister vi udelukkende til brug for sort kaffe, men der smager den også fantastisk. 

Kaffemaskine, Pour over eller andre bryggemetoder med filter

Brug omkring 7-8 gram pr. kop eller det der svarer til en godt fyldt måleske. Hvis du selv kværner bønnerne, så sørg for at lave dem helt fine og bryg dem direkte efter din kværning af bønnerne. Dette giver den mest optimale smag. Derudover anbefaler vi, at din vandtemperatur ligger på omkring 92-96 grader. Det synes vi giver den optimale smag.

Vandet og filteret

Vandet spiller i sig selv en stor rolle. Udover kaffebønnerne, så er det jo vandet der er det vigtigste. Hvis du har ekstremt hårdt vand i hanen, så kan du overveje at bruge noget kildevand, for at få en renere smag af Kopi Luwak kaffen. Vi brygger dog selv kaffen på postevand, da vi synes det giver en fin smag og vi har så rent og sundt vand i Danmark, så hvorfor ikke udnytte det. 

Når snakken falder på hvilket kaffefilter du med fordel kan vælge, så er vores anbefaling, at du vælger et der ikke afgiver for meget smag. En måde du kan vurdere det på, er ved at hælde normalt vand i filteret og derefter smage om du kan smage andet en rent vand. Hvis du kan det, så bør du købe nogle andre kaffefiltre.


Brygning af Kopi Luwak kaffe i en stempelkande

Kopi Luwak smager faktisk rigtig lækkert i en stempelkande. Det giver en dejlig blød og rund smag, sammenlignet med det man normalt er vant til at smage. 

Vi anbefaler at du følger denne guide, for det perfekte resultat. 

1. Fyld vand på til en liter og start din elkedel op

2. Kværn nu dine skønne Kopi Luwak kaffebønner og stop gerne op og duft til dem efter de kværnet. Lav dem lidt finere end du normalt vil gøre til en stempelkande (normalt er det grovt til stempelkande, så en lidt finere kværning end grov)

3. Når vandet er kogt færdigt, så stå og lad det dampe af et min. så vandet ca. er 96 grader. 

4. Nu hældes kaffen ca. 64 gram til en liter i stempelkanden og efterfølgende en lille smule af det varme vand og du slynger det godt rundt nede i bunden med en spiseske. Vandet skal kun lige dække kaffen.

5. Nu fylder du vandet helt op til stålrammen, så det passer med en liter.  

6. Lad kaffen trække i 4 min. Du kan evt. købe denne blæret timer. Når tiden er gået, så tager du skeen og rører forsigtigt rundt i overfladen, så kaffen synker til bunds. Derefter tager du låget og sætter på, samt presser stemplet helt ned og nyder den mest smagfulde kop kaffe 😊

For en printvenlig version kan du klikke her.

Vand til stempelkaffe

Her gælder det samme som ved filterkaffe. Brug enten kildevand for den mere rene smag af Kopi Luwak kaffen eller brug din almindelige postevand. Vi synes begge dele smager skønt. 

Sale

Unavailable

Sold Out