Kurv 0


Stempelkaffe

God stempelkaffe kræver først og fremmest en rigtig god kaffebønne, men den helt rette malingsgrad er også en vigtig forudsætning. Her på siden finder du alle vores kaffesorter, som er formalet i den helt rette kornstørrelse til stempelkande kaffe. Hvis du gerne vil vide hvordan du brygger din stempelkaffe 100% korrekt, så læs videre nederst på siden. Se også hele vores udvalg af super god kaffe.



Stempelkaffe er hurtigt og nemt

Det er både let og enkelt, men samtidig super lækkert, at brygge en god stempelkaffe. Det kræver blot en god kaffebønne, varmt vand og en stempelkande.

Når du køber stempelkaffe hos Din Luksus, har vi gjort det endnu lettere at brygge din egen kaffe i en stempelkande. Vi har nemlig malet stempelkaffen i den helt rigtige malingsgrad, så du opnår det bedste kaffe resultat. Stempelkande kaffe skal helst være mellem-groftmalet, da fintmalet kaffe vil gøre stempelkaffen bitter, grundet den lange trækketid.

Der skal anvendes ca. 60 gram formalet kaffe til stempelkande og kaffen skal trække i 4 minutter. Læs mere om brygning af god stempelkaffe længere nede på siden.

Historien bag stempelkaffe

Stempelkaffe var oprindeligt en fransk opfindelse, hvor den for alvor blev en populær bryggemetode i starten af 1900-tallet. Kaffe brygget på en stempelkande var i starten for den rigere befolkning, men det blev senere et hverdagssyn, at se de franske cafégæster brygge kaffen selv, mens de sad ved de hyggelige franske caféborde. Opfindelsen bredte sig til Italien, hvor bryggemetoden begyndte at tage fat i befolkningen og stempelkaffen bredte sig herefter til det meste af Sydeuropa.

Som alt andet, spredte trenden sig også til norden og i 1974 kom Bodum på banen, med deres klassiske design; Bistro stempelkanden. Denne stempelkande blev en verdensomspændende succes og snart blev stempelkaffe nærmere set som værende et dansk fænomen og “bistro-kaffe” blev et dansk ord.

Køb friskristet stempelkande kaffe hos DinLuksus

Hos DinLuksus finder du kun friskristet kaffe, da vi på den måde er sikre på, at du modtager den bedste, friskeste og mest smagfulde kaffe - hver gang.
Vi har formalet kaffen til den rette stempelkaffe kvalitet, så den passer perfekt i din stempelkande og giver dig den bedste kaffeoplevelse.

Alt vores kaffe, inklusiv vores formalet kaffe til stempelkande, er ristet på vores eget danske kafferisteri i Mørkøv ved Holbæk.

Vi pakker og sender samme dag - alle hverdage ved bestilling inden kl. 13.


Ofte stillede spørgsmål om stempelkaffe


Hos DinLuksus har vi gjort det let, når du skal vælge stempelkaffe til din stempelkande. Vi har nemlig sørget for at formale kaffen, så den passer perfekt til stempelkande og du får den bedste kaffeoplevelse.

Det er vigtigt, at kaffebønnerne er malet korrekt. Hvis kaffen er for groftmalet, vil det resultere i en flad og metallisk smag, da der ikke kan trækkes nok smag ud af bønnerne i vandet. Hvis kaffen derimod er malet for fint (som den man bruger til kaffemaskiner), vil du opleve, at stemplet er svært at presse ordentligt ned og der vil komme grums i kaffen.

Som tommelfingerregel, bør stempelkaffe altid være mellem-groftmalet, hvor kornene kun er lidt større end de fintmalede kaffebønner til filterkaffe.

Hvilken type stempelkaffe, du bør vælge til din stempelkande, afhænger helt af din smag og præferencer. Vi har gjort det let og overskueligt, at finde frem til de forskellige smagsnoter og aromaer i vores mange varianter af stempelkaffe. Er du fx mest til en fyldig, aromatisk og let fyldig kaffe? Så vælg vores Uganda A. Hvis du derimod er mere til en fyldig kaffe med noter af vanilje, karamel og chokolade, bør du prøve vores Nicaragua SHG.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af stempelkaffe og find din favorit.


Du skal bruge ca. 60 gram kaffe i din stempelkande.

Der kan dog være være nogen typer stempelkaffe, hvor der er brug for en anden mængde. Når du køber stempelkaffe hos Din Luksus, kan du altid se den anbefalede dosering ved hver kaffevariant, så du opnår den bedste stempelkande hver gang.


Vi anbefaler ikke at bruge almindelig fint formalet kaffe, når du skal brygge stempelkaffe. Den fintmalede kaffe vil resultere i en meget stærk og bitter stempelkaffe, da denne type formalet kaffe er beregnet til filterkaffe. Når du brygger stempelkaffe, er vandet i kontakt med bønnerne i 4 minutter, hvilket er alt for lang tid, hvis kaffen er fintmalet. Desuden kan det væres svært at trykke stemplet ned, hvis du anvender fintmalet kaffe, frem for mellem- eller groftmalet kaffe.


  1. Fyld vand på elkedlen og tænd for den.

  2. Find din foretrukne stempelkaffe fra DinLuksus og vej den rette dosering af. Du skal som tommelfingerregel bruge 60 gram til en stempelkande. Der kan i nogle tilfælde være angivet andre doseringer på posen, så husk at tjekke denne, inden du måler af, så du opnår det bedste kaffe resultat.

  3. Når vandet er kogt, bør du lade vandet stå et øjeblik. Du må nemlig aldrig hælde kogende vand direkte over kaffen, da det kan ødelægge både smag og aroma i din stempelkaffe. Den optimale temperatur er ca. 96 grader. Hæld vand i stempelkanden, så vandet lige nøjagtigt dækker kaffen og rør derefter rundt med en ske, så kaffen fordeles jævnt i vandet. Nu kan du fylde stempelkanden op med vand. Du bør fylde vand op til stålremmen på kanden eller hvad der svarer til 1 liter vand.

  4. Sæt en timer, så du ved hvor længe stempelkaffen har trukket. Den skal trække i 4 minutter, så kaffen lægger sig i toppen.

  5. Efter 4 minutter rører du forsigtigt rundt i kaffen med en ske, indtil kaffen synker til bunds i stempelkanden. Fjern herefter evt. skum fra overfladen.

  6. Sæt stemplet og låget på. Pres stemplet så langt ned du kan.

  7. Nyd din friskbryggede stempelkaffe.

Klik på linket her for at downloade opskriften på stempelkaffe som PDF-fil.


En stempelkaffe skal trække i ca. 4 minutter for den bedste kaffeoplevelse.


Sale

Unavailable

Sold Out