Levering 1-2 dage
Bestil før kl. 13 i hverdagene

Fragt 35 kr.
Gratis fragt over 499kr.

+15.000 kunder
⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot20 gode idéer til genbrug af kaffegrums


Kenneth Grønbech Nielsen
Kaffe-ekspert hos DinLuksus

Udgivet:

Hvad kan man egentlig bruge kaffegrums til? Som storforbruger af kaffe har jeg tænkt meget over, hvordan jeg i bæredygtighedens navn kan genanvende resterne fra min kaffebrygning. Jeg er derfor gået all-in på at finde ud af, hvilke muligheder kaffegrums egentlig kan byde på, og jeg har fundet frem til intet mindre end 20 fantastiske idéer til, hvordan du og jeg kan give det brune tryllestøv helt nyt liv.

Vi danskere er et af de mest kaffedrikkende folkefærd i verden - vi bruger intet mindre end 23.000 tons kaffe om året. Det er altså rigtig meget kaffegrums der potentielt går til spilde, hvert eneste år.

Nok snak, lad os se nærmere på de 20 gode idéer til hvordan du kan genbruge kaffegrums!

Sådan bruger du kaffegrums

Kaffegrums er tæt på et universal middel og kan bruges til rigtig mange ting. Nedenfor kommer et par forslag, i vilkårlig rækkefølge. 


Kaffegrums er billig og super god gødning til haven

Kaffegrums til brug i bede, planter, hækker m.fl. har rigtig mange fordele. Ikke alene skræmmer du katte, myrer og dræbersnegle væk. Det også syreholdigt, samt indeholder det gode kvælstof, som planterne har rigtig godt af og skal optages i store mængder, for at planterne kan vokse optimalt. De fleste surbundsplanter, har rigtig godt af kaffegrumsensvirkning. Dette være Rhododendron, Druelyng, pagodebusk, Azalea, tyttebær, Hortenzia, Kamelia, Roser og lignende surbundsplanter. Vores råd er, at fordele kaffegrumset over jordarealet, flade det ud og efterfølgende vande det grundigt, så jorden kan få næring, som den giver videre til dine planter. 

Kan kaffegrums bruges som lugtfjerner?

Du har nok allerede regnet det ud, men JA kaffegrums er rigtigt effektivt til at fjerne lugtgener. Først og fremmest kan det fjerne lugt fra dine hænder og fingre ret effektivt. Hvis du fx. har haft fingrene i ale former for løg, fisk, skaldyr, ost m.fl. 

Rent praktisk skrubber du fingrene godt ind i kaffegrums og efterfølgende vasker godt efter med vand. Har du sarte fingre, så er det også en god ide med noget fugtighedscreme efterfølgende, så huden ikke udtørrer og du genopretter din huds naturlige balance. 

Kan kaffegrums bruges til at fjerne olie?

Kaffegrums er et effektivt skrubbemiddel til at fjerne olie. Du kender sikkert det, at du lige kommer til at røre ved noget, der har olie på sig og så er skaden sket. Olien er simpelthen så svær at få af fingrene igen. Benytter du kaffegrums, vand og også gerne lidt sæbe. Så fungere det som en super skrubbe sæbe, hvor kaffen fungerer som skrubbemiddel og sæben til at opløse olien. Sammen højner du muligheden for at få det sorte stads af fingrene i en fart. Husk altid håndcreme efterfølgende, især hvis du har tendens til tørre fingre. 

 

Brug kaffegrums til at fjerne aflejringer fra pander, potter og andet stålfast

Vi kender det alle. Aflejringer der bare ikke vil væk fra diverse køkkenudstyr, men det er der råd for. Kaffegrums kan skrubbe det meste af aflejringerne væk og hvis du samtidig blander med lidt sæbe, så er det endnu mere effektivt. Så skrub løs med en semi våd skuresvamp og se aflejringerne forsvinde, som dug fra solen.

 

Gør træværk mahogni eller næsten i hvert fald 

Har du altid drømt om en lækker mørk let olieret træbordplade eller lignende og er dit budget SU lignende. Så frygt ej. Begynd at olierer dit bord med kaffegrums. Kaffe indeholder faktisk en del æteriske olier, som får din træplade til at stråle. Det er ikke lige så flot som kemi, men det koster til gengæld heller ikke noget. Så prøv det, hvis du har et bord, hvor det ikke gør så meget, at det ikke ser 100% perfekt ud, men det mere er lidt hyggeligt, at den mørke glød er kommet via kaffegrums i stedet for farlig kemi. 

 

Kaffegrums som effektiv bodyskrub 

Drop du bare de dyrer cremer og dyk ned i kaffegrumsens rige. Kaffegrumsen kan naturligvis anvendes over hele kroppen og efterlader din hud dejlig frisk, smidig og med en lille duft af mokka. 

Hvis det skal være rigtig godt og billigt, så kan du selv tilsætte lidt madolie, for at gøre det mere rart at smøre på kroppen. Du skal huske at ved alt skrub, der fjerner døde hudceller mm. Er det vigtigt efterfølgende at smøre en god fugtighedscreme på, igen for at opretholde den naturlige fugtbalance i huden. 

Hvis du kender til andre ting, som kaffegrums kan benyttes til, så tøv ikke med at kontakte os. Så kan vi løbende opdatere vores blog her. 

Kontaktoplysningerne info@dinluksus.dk mrk. Kaffegrums

 


Del denne trådIngen kommentarer

Efterlad en kommentar

Bemærk at kommentarer bliver gennemlæst før de postes

Sale

Unavailable

Sold Out